• Tomosentez Dijital Mamografi
Endişelerinizi tüm boyutlarıyla izliyoruz!
Artık mamografi çok daha konforlu ve güvenilir.
Dünyanın en az ışın veren Tomosentez Dijital Mamografi Sistemi ile üç boyutlu mamografi incelemesinde son derece keskin görüntülere ve en ince ayrıntılara ulaşabiliyoruz.
Bu yöntemle değişik açılardan çok sayıda görüntü alınıp bu görüntülerle bilgisayar üzerinde meme dokusunun 3 boyutlu bütünsel görüntüsü elde edilmektedir. Böylece üst üste binen dokular yüzünden gözden kaçabilen kanserler artık daha net ortaya konabilmektedir.
Dünyadaki ilk hasta kontrollü uzaktan sıkıştırma kumandalı olan bu mamografi cihazı, görüntüleme sırasında sıkıştırma kontrolünü tamamen hastanın kontrolüne vermektedir.
Yıllık düzenli kontrollerinizi ihmal etmeyin. Erken teşhis sağlıklı bir gelecek için çok önemli…
• Air Coil (Mr Battaniyesi)
Eski sistem Manyetik Rezonans görüntüleme teknolojisinde (örneğin) Akciğer ve Batın MR incelemelerde sarmallar vücut bölgesine göre ayarlanmaktaydı. Bazen hastanın hareket ettirilmesini de gerekli kılan bu işlemlerle her bölge ayrı ayrı taranmaktaydı.
Bu son teknoloji battaniye tabir edilen yeni tasarım aparatlarla iki kerede yapılan çekimler, hasta hiç hareket ettirilmeden tek işlemde tamamlanmakta.
Çünkü belirli ve esnek olmayan kalıplarla üretilen sarmal tarayıcılar yerine şimdi, adeta gerçekten bir battaniye gibi yumuşak ve vücudu saran, daha geniş yüzeyleri bir kerede tarayabilen aparatlar var. Üstelik bu aparatlarla daha hızlı, daha ayrıntılı ve daha güvenilir sonuçlara ulaşmakta mümkün.
Sarmallar MR’da görüntü oluşumunu sağlayan temel bileşenlerdendir. Klasik sarmallar belirli şekillerde üretilirken güncel dizaynlar daha hafif, daha esnek ve vücuda tam uyum ile daha geniş kapsama alanı sunmaktadır. Battaniye şeklinde dizayn edilen vücut sarmalı ile batın MR dışında kol ve bacak gibi vücut bölgelerinde de hastayı yerinden oynatmadan daha geniş bir tarama alanı mümkün olmaktadır. Bu yeni teknoloji battaniye hasta konforunu arttırarak daha geniş kapsama alanı ve daha detaylı görüntüler oluşturmaktadır.
• Multiparametrik Prostat MR
• Prostat Manyetik Rezonans-Ultrason Füzyon Biyopsi
• Koroner Bt Anjiyografi
“Kalp BT Anjiyografi” yada “Koroner BT Anjiyografi” ile kalbi besleyen damarlar saniyeler içinde görüntülenebilmektedir. “Koroner BT Anjiyografi” erken tanı imkanı ve kalp krizi geçirmeden tedavi şansı sunmaktadır. Klasik kasık ya da kol anjiyografi-sinden farklı olarak atardamarlar yerine kol toplardamarı ilaç uygulaması için kullanılmaktadır. Bu yöntem ile kalbi besleyen damar darlık ve tıkanıklıkları ile birlikte damar cidar yapısı ve darlık oluşturan plak özellikleri değerlendirilmektedir.• Osteoporoz Görüntüleme (Kemik Yoğunluğu Ölçümü)
“Osteoporoz” yani kemik erimesi kadınlarda menopoz sonrası kemik kütlesin-deki kayıp ile birlikte kırık riskini arttıran en önemli etkendir. “Osteoporoz” tanısında kullanılan ana iki yöntem DEXA ve QCT’dir. QCT yöntemi diğer yöntemlere göre daha doğru kemik yoğunluk ölçümü sağlar ve DEXA yönteminde kireçlenmelerin yol açtığı hatalar en aza indirilir. QCT ile bilgisayarlı tomografi kullanılarak kemik mineral yoğunluğu sayısal olarak belirlenir.• Histerosalpingografi (İlaçlı Rahim Filmi)
• İleri Nöroradyoloji Uygulamaları (Mr Spektroskopi, Difüzyon Tensör Traktografi, Bos Akım)
MR Spektroskopi ortamda değişik doku yapılarının biyokimyasal yapıtaşları hakkında analiz yapan ileri MR inceleme yöntemidir. MR Spektroskopi ile beyinde, meme do-kusunda ve prostatta iyi huylu - kötü huylu oluşum ayrımı yapıldığı gibi, tedaviye yanıt da değerlendirilir.• Elastografi Uygulamaları (Tiroid, Meme, Karaciğer)
Elastografi dokunun mekanik özellikleri ile ilgilenir. Dışarıdan kuvvet uygulanmasıyla dokudaki gerinim derecesini ölçerek dokunun sertliği / kıvamı hakkında bilgi sağlayan yeni gelişmiş dinamik bir ultason tekniğidir. Ultrasonografi probunun doku üzerinde oluşturduğu minimal basınç değişiklikleri ile elastografi görüntüleri elde edilir. Komp-resyon dokunun pozisyon değişikliğine neden olur ve bu, sert dokularda daha azdır. Doku deplasmanı ne kadar az ise lezyonun sertliği o kadar fazla ve malignite olasılığı da o kadar yüksektir.
• Batın Mr Uygulamaları (Mr Kolanjiyografi, Mr Enterografi, Mr Defekografi)
Manyetik Rezonans Kolanjiopankreatografi (MRCP), hepatobiliyer ve pankreatik sis-temlerin (karaciğer, safra kesesi, safra yolları, pankreas ve pankreas kanalı) anatomisi ve hastalıkları hakkında detaylı bilgi verebilen non-invaziv bir görüntüleme yöntemi-dir. Safra yolları ve pankreas yollarında olabilecek, taş, darlık, tümör basıları gibi du-rumları ortaya koymak için kullanılır. MRCP, girişimsel bir işlem değildir, sadece teş-his amacı ile kullanılır.• Mr Anjiyografi Uygulamaları
MR anjiyografi, insan vücudunda bulunan damarların detaylı bir şekilde görüntülen-mesine olanak sağlayan MR çalışmasıdır. MR Anjiyografi çekimi özellikle damar has-talıklarında tanı koymak için kullanılır. Uygulama ilaçlı ve ilaçsız şekilde yapılarak net görüntüler oluşturulur.• Bt Anjiyografi Uygulamaları
BT anjiyografi , bilgisayarlı tomografi ile bir damar içi görüntüleme yöntemi olan anji-yografiyi birleştirerek vücudumuzdaki damarlar hakkında detaylı bilgi veren bir yön-temdir. BT anjiyo damarlardaki daralma, tıkanıklık, anevrizmalar, derin ven trombozu, pulmoner emboli ve diğer damar hastalıklarının tanısında kullanılabilen bir testtir.• İleri Kas-İskelet MR ve BT Uygulamaları
( MR Artrografi, Kıkırdak Haritalama, Gut Hastalığında Görüntüleme)
• Mamografi
Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanserdir. Meme içindeki kanserli kitle elle anlaşılabilir boyuta gelmeden Mamografi sayesinde çok daha önceden tespit edilebilmektedir. Elle anlaşılabilir boyuta gelmeden tespit edilen meme kanserlerinde meme alınmadan tedavi şansı ve hayatta kalma oranı yüksektir. Özellikle 40 yaşından sonra kadınların hiçbir şikayetleri olmasa da düzenli mamografiler ile meme kanseri taramaları yaptırmaları gereklidir.
Hastanemiz Radyoloji Servisinde dijital mamografiler dünyanın en az ışın veren Tomosentez Dijital Mamografi Sistemi ile çekilmekte ve meme radyolojisi konusunda uzman kişilerce değerlendirilmektedir.
Tomosentez Dijital Mamografi teknolojisi ile meme dokusu 3 boyutlu olarak taranabilmektedir. Bu yöntemle değişik açılardan çok sayıda görüntü alınıp bu görüntülerle bilgisayar üzerinde meme dokusunun 3 boyutlu bütünsel görüntüsü elde edilmektedir. Böylece üst üste binen dokular yüzünden gözden kaçabilen kanserler artık daha net ortaya konabilmektedir.
Hastanemizde ayrıca meme MR tetkikleri ve meme biyopsi işlemleri yapılmaktadır
Kullanmakta olduğumuz Tomosentez Dijital Mamografi Sistemi, 2019 yılında Time Dergisi tarafından ‘en iyi buluş’ ödülü almış olup, tetkikteki teknolojik üstünlüğünün yanı sıra özellikle mamografi odasına giren hastanın endişelerini hafifletmek üzere tasarlanmıştır. Dünyadaki ilk hasta kontrollü uzaktan sıkıştırma kumandalı mamografi cihazıdır, görüntüleme sırasında sıkıştırma kontrolü tamamen hastaların elindedir.
Kullanmakta olduğumuz 3 boyutlu Tomosentez Teknolojisi, doktorlar için de olağanüstü ayrıntılara ve üstün tanısal doğruluğa sahip görüntüler sunmaktadır.
Artık mamografi çok daha konforlu ve güvenli. Yıllık düzenli kontrollerinizi ihmal etmeyin. Erken teşhis sağlıklı bir gelecek için çok önemli…