Kasık Fıtığı
Anne karnında gonadların göçü sırasında oluşan kasık kanalının doğuma yakın kapanamaması sonucu oluşur ve ömür boyu açık kalır. Bu hastalarda, ağlama, ıkınma , öksürme gibi karın içi basıncının arttığı durumlarda veya üst solunum yolu enfeksiyonu sırasında kasıkta şişlik ortaya çıkabilir ve hastanın karın içi basıncı azalınca kendiliğinden kaybolabilir (kum saati gibi).
Erkek çocuklarda bağırsağın ve kız çocuklarında over ve tubal yapıların fıtık kesesinin içine girmesiyle fıtık boğulması ve organ kaybına yol açma riski vardır. Tedavisi uygun koşullarda yarı acil cerrahi onarımdır, ancak genel anestezi için risk oluşturan anemi ve enfeksiyon varsa bu sorunların düzelmesine kadar ameliyat ertelenebilir. Kesinlikle kasık bağı ile veya ilaçla tedavisi yoktur.
İnmemiş Testis
Testislerin böbreklerden vücut ısısından daha serin olan torbalara göç etmesini sağlayamadığı durumlarda inmemiş testis tanısı konur. Torbalara göre daha sıcak ortamı olan karın içi veya kasık kanalında göçün durması sonucu testislerin sperm sayısı ve fonksiyonu azalır. Günümüzde cerrahi tedavi 6 aylıktan itibaren yapılır, ancak retraktil testis (mahcup testis) olan hastaya hormon tedavisi uygulanmaktadır.
Kabızlık
Çocuklarda günlük dışkılama sıklığı, ilk 3 ayda günde 2-3 kez, 3-12 ay sonrası günlük 1-2 kez olmalıdır. Çoğu anne baba erişkin kabızlığı gibi zorlanarak sert kaka yapmayı kabızlık olarak algıladığı için yumuşak kıvamda kaka yapan ama sıklığı azalmış bebeği normal olarak kabul etmektedir. Ayrıca gün içinde azar azar ve sık kaka yapan çocukta kalın bağırsak alışkanlığı incelenmelidir.
Kalın bağırsak başlangıcından makata kadar geçişin süresi uzamış çocuklarda bu soruna sık rastlamaktayız ( kolonik transit süresi İngiltere’de okul çağı çocuklarında 12 saatten 80 saate uzadığı gösterilmiştir). Kuyruk sokumunda gamze veya aşırı tüylenme olan bebeklerin gerek kabızlık, gerekse idrar yolu sorunları açısından anne babanın dikkatli olması gerekir.